NK 2 Venray RESULTAAT

Gepubliceerd op 19 juli 2021 om 13:57

Al met al een succesvol weekend!

  • Kwalificatie: P2
  • Race 1: Aan de leiding! 3e gefinisht
  • Race 2: 5e
  • Race 3: 4e
  • Overall: 4e
  • Totaal klassement: 3e

 

Het weekend begon met een trainingsdag op de zaterdag. Ik kwam een beetje lastig op gang de eerste 2 training sessies, maar de laatste ging al een stuk beter. Gezien de trainingen verwachte ik ongeveer op de 6e positie te rijden op de zondag, waar ik niet tevreden mee zou zijn. Maarrrr toen kwam de kwalificatie op zondag.

 


Kwalificatie

De kwalificatie ging veel beter dan verwacht! Mijn derde ronde was de snelste namelijk 48,800sec. Dit is meer dan een seconden sneller dan wat ik op de trainingsdag reed. Ik was dan ook best verbaast en natuurlijk super blij toen ik de parc ferme in reed en de tweede positie te pakken had met 80 duizendste van een seconden verschil naar P1!


Race 1

De eerste race begon met een stijgende lijn. Mijn start was goed en ik reed voor de eerste bocht al op P1! Na ongeveer 5 minuten op 1 gereden te hebben zakte ik terug naar p2. Wereld Kampioen Robert de Haan wist mij in te halen en verdween langzaam aan de horizon. Vrij snel daarna haalde Jochem Dekker mij in. De derde plek hield ik redelijk lang vol met Rob Lucassen op mijn achterbumper, helaas maakt ik een schakel fout waardoor ik enorm overstuurde en mijn 3e positie verloor. Ik reed nu dus op de 4e positie. Uiteindelijk finishte ik 3e nadat Jochem Dekker langs de baan belande tijdens een gevecht met Rob Lucassen.


Race 2

Race 2 ging helaas niet zoals gehoopt. Gek genoeg heb ik vaker dat race 2 minder gaat dan de andere races. Bij de start kwam ik niet lekker weg, waardoor ik meteen terug zakte naar de 7e plek. Uiteindelijk terug kunnen rijden naar P5.

Race 3

De derde en dus laatste race van het weekend ging beter! Ik had meer focus en kon hierdoor makkelijker meekomen met de rijders voor me. Op het rechte stuk lukte het om een positie te winnen doordat ik een betere exit had de bocht ervoor. Dus 4e geëindigd met race 3.

Eindresultaat

Gemiddeld een 4e plek dit NK weekend. Jammer dat ik net het podium heb gemist, maar de snelheid zit er absoluut in! Daarnaast heb ik wel de derde positie te pakken in het totaal klassement.

Ik wil graag Arthur Dontje, Kart Academy, en Idengines bedanken voor de support gedurende het hele weekend. Super om te zien dat de ID engine klassen het zo goed doen.

Complimenten aan de Chrono Karting voor wederom een heel goed georganiseerd weekend met een hoog kwaliteit stream met commentaar van Frens Langenberg waardoor de races ook vanaf huis gevolgd kon worden.

Op naar het volgende NK in Assen! 29 augustus


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.