Simracing

Sinds ongeveer 2016 ben ik begonnen met simracing. Dit was nog voor dat ik begon met karten. Sinds dat ik begon met het simracen kon ik niet meer zonder en ben ik ook gestart met het racen in het echt leven.

Ervaring

Rijder

In 2016 ben ik lid geworden bij DC-Simracing. Een nederlandse simracing community die leagues organiseert voor meerdere racing games waaronder Assetto Corsa en de officiële F1 game van Code Masters. Met de F1 2016 league deed ik mijn eerste race ervaring op tegen andere Nederlandse en Belgische rijders. Ik behaalde meerdere podia en eindigde het kampioenschap als 5e. Lees meer over mijn progressie als sim-rijder onder aan de pagina (PM ESPORTS).

Organisator

Naast het racen vind ik het ook leuk om kampioenschappen te organiseren en dit heb ook ook gedaan van 2016 tot en met 2017 bij DC-Simracing. Vanwege te veel drukte met school en karten moest ik hier helaas mee stoppen, maar ik hoop dit later weer is op te pakken!

Commentator

In 2020 heb ik besloten om ook te beginnen als commentator! Het begon als een spontane actie, want de hoofd commentator was afwezig, dus bood ik mij aan om het een keer te proberen. Dit viel goed in de smaak bij de kijkers en ik besloot dus het commentaar geven door te zetten met het F1 2019 kampioenschap in plaats van mee te rijden.

PM ESPORTS

In 2020 besloot ik het simracen serieuzer aan te pakken en startte ik met de simulatie software Iracing. Grote coureurs zoals Max Verstappen en collega's trainen met Iracing naast dat ze in het echt F1 rijden. Direct nadat ik bekend maakte te gaan focussen op Iracing werd ik gecontact door Pepijn Kraaijeveld (oprichter PM ESPORTS) om uit te komen voor PM Esports met leagues. PM Esports doet ook mee met Assetto Corsa en Rfactor leagues.

LEGA CORSA LEAGUE ZANDVOORT 5e